top of page

Mikä on ESG?

ESG tulee sanoista Environmental, Social ja Governance ja se kertoo millaisia ympäristö- sosiaalisia sekä yhteiskunnallisia vaikutuksia yrityksen toiminnasta aiheutuu ja miten niitä yrityksessä hoidetaan. Kerromme tässä Lapland Dream Villojen ESG-periaatteista.

Vastuullisuuslupaus

Aloittaessani eräopastuksia jo 1980-luvun puolivälissä oivalsin luonnon, erämaisten metsien, puhtaiden virtojen ja vesien arvon. Ei pelkästään arvona tuotteistamiselle luontomatkailussa vaan myös henkisenä hyvinvointina meille paikallisille ihmisille. Lapissa syntyneelle nuorelle erämainen metsä ja vapaana virtaava asumaton jokimiljöö muodostivat yhdistelmän, jota olen myöhemmin allegorisesti maailmaa nähneenä ”vagabondina” verranut yhdistelmään oopperan ja kirkon kombinaatiosta. Toinen ei kiinnostanut ja toista, tässä tapauksessa oopperaa, sai hakea 1100 kilometrin päästä. Erämainen luontokokemus yhdisti niin panteistisen jumalkäsityksen ja korvasi kulttuurinnälän alati muuttuvalla luonnon estradilla, samalla kasvattaen ja vahvistaen niin henkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia.
 

Nuoresta pitäen olen kantanut huolta, vaikuttanut ja ottanut kantaa lähinnä muuttuvan Lapin metsäluonnon puolesta. Vasta nyt vuosikymmenten jälkeen voin todeta, kuinka oikeassa olemme olleet. Vastuullinen luontomatkailu tuottaa jo nyt monikertaisesti täällä kasvun äärirajoilla tapahtuvaan esimerkiksi avo- eli päätehakkuuseen verrattuna.
 

Vapaana virtaavat vedet sekä pystyssä huojuvat ”hongikot” ovat niin eettisesti kuin taloudellisestikin meidän valtava voimavaramme sekä kestävä tulonlähde niin nyt kuin tulevaisuudessa. Tämän takia sitoudumme Lapland Dream Villassa noudattamaan ja toimimaan edelläkävijänä ympäristövastuun, sosiokulttuurisen vastuun ja taloudellisen vastuullisuuden saralla.

Lauri & Anna Temmes

2

Ympäristövastuu

Kaikki Lapland Dream huvilat ovat varustettu vesikiertoisella lattialämmityksellä ja lämmönlähteenä toimii maalämpö. Lämpöpumput ovat energialuokkaa A++ ja ne ovat Suomessa valmistettuja Lämpöässän pumppuja.


Huvilat on eristetty puukuitueristeellä, lattiat Finnfoamilla. Kaikki puutavara, rakennustarvikkeet sekä rakennuksilla käytetty työvoima ovat Lapista. Kirvesmiehet ovat Muonion kunnasta.


Huviloilla on mahdollisuus täyssähkö- sekä hybridiautojen lataukseen. Nopeat latausasemat ovat Suomen johtavan latausasemien toimittajan Plugit Finlandin suunnittelemia.
 

Huviloiden tulisijat ovat suomalaisia vuolukiviuuneja, jotka ovat energiaa säästäviä sekä varaavia. Ulkosaunojen kiukaat ovat moderneja, nopeasti lämpiäviä.


Polttopuut ovat kestävän ylispuuharvennuksen sekahalkoa lähialueelta.
 

Toimimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston välittömässä läheisyydessä. Sijaintimme antaa asiakkaillemme lisäarvoa virkistymiseen mm. hiihdon, pyöräilyn, vaellusten ja kanoottiretkien muodossa. Tämän Suomen suosituimman kansallispuiston sijainti tuo meille kilpailuetua ja vastuuta kestävään retkeilyyn Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

3

Sosio-kulttuurillinen vastuu

Käytämme kaikessa toiminnassamme ensisijaisesti paikallisia toimijoita. Huviloiden sisustuksesta ja suunnittelusta ovat vastuussa lappilaiset arkkitehti- ja insinööritoimistot. Taideteokset ovat lappilaisen taiteilijan käsialaa. Kaikki huonekalut ja kalusteet ovat kotimaisia ja mm. kaapistot ja mittatyönä valmistetut portaikot ovat lappilaisten yritysten valmistamia.

 

Käytämme lähiruokaa ja elintarvikkeiden ostot on keskitetty paikallisiin liikkeisiin. Suosimme omien kaivojemme ”maailman puhtainta” vettä ja kannustamme olemaan käyttämättä pullotettuja vesiä.

 

Suosimme paikallisia käsityöyrittäjiä; kehotamme ostamaan paikallisia käsityöläisten sukkia ja hanskoja kertakäyttöisten lämmittimien sijaan.

 

Lainaamme asiakkaille varusteita ja kehotamme välttämään niiden ostamista.
 

Kierrätämme jätteet, kehotamme hyödyntämään keräysastioita sekä hyödyntämään pullojen sekä tölkkien pantit.

4

Taloudellinen vastuu

Maksamme yhteistyökumppaneillemme reilun korvauksen käyttämistämme palveluista, kuten siivoukset, koiravaljakkoajelut ja cateringpalvelut. Huolehdimme siitä, että toimintamme on kannattavaa ja teemme yhteistyösopimukset jatkuvana.


Emme hyväksikäytä halpatyövoimaa, vältämme harjoittelijoiden työpanoksen hyväksikäyttöä sekä tiedostamme jatkuvuuden ja ennakoitavuuden tärkeyden työntekijöiden sekä yhteistyökumppaneiden elämälle.
 

Pidämme kiinteistömme kestävästi niin energiataloudellisesti kuin esteettisestikin kunnossa. Näin vältämme tulevaisuudessa energiaavieviä ja ympäristölle haitallisia remontteja.

laplanddream_sommer_h4.jpg

Haluatko tietää lisää?

Kerromme mielellämme lisää arvoistamme ja tavoitteistamme kestävän matkailun suhteen. Ota yhteyttä!

Meille on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki.

bottom of page